3 tips om beter te kunnen slapen

2022-11-25
Celeste

Goede slaap is belangrijk voor het welzijn. Als je 's nachts niet goed kunt slapen, voel je daar meestal de hele dag de gevolgen van. 

1. Voldoende beweging
Een fulltime baan en een stressvol gezinsleven kunnen veeleisend zijn en het lukt je niet altijd om in het dagelijks leven voor je eigen behoeften te zorgen. Toch is voldoende lichaamsbeweging belangrijk voor een rustgevende slaap. Immers, als je overdag te weinig beweegt, voel je je 's avonds vaak onrustig. Na een dag met voldoende beweging kan je 's avonds heerlijk onder je dekbed kruipen

2. Eet en drink goed
Slaaphygiëne wordt vaak genoemd in verband met beter slapen. Het begint met de juiste inname van voedingsstoffen. Als je slaapproblemen hebt, moet je tenminste vier uur voor het slapen gaan cafeïnehoudende dranken zoals koffie, zwarte thee of cola vermijden.

3. Tot rust komen
Voordat je naar bed gaat, moet je tot rust komen. Introduceer een avondritueel dat je helpt te ontspannen. Dit kan bijvoorbeeld een meditatie zijn. Het avondritueel moet je helpen invloeden van buitenaf te blokkeren. Wees je bewust van jezelf. Als je in bed ligt kan een kussenslopen satijn ook helpen tot rust te komen. Dit geeft een zacht aangenaam gevoel.